Far og søn sidder ved et bord og snakker

Ideer til søde ting du kan gøre for din far på fars dag

Når der er en mærkedag at fejre, bør man altid gøre det. Det kan nemlig gøre, at der sker lidt mere i hverdagen, og at vi bliver hyldet på en helt anden måde, end vi er vant til. Så når det er fars dag bør du stå forrest i køen og gøre, hvad du kan for at forkæle din far så godt som muligt.

Det kan du blandt andet gøre ved at gøre små tjenester for ham på dagen. Du behøver altså ikke at gå ud og investere i en stor gave. Det kan du naturligvis også gøre, hvis du vil. Det er dog slet ikke sikkert, at det er det, som han vil sætte mest pris på.

Hjælp til med det praktiske

Hvis din far normalt er ham, som står for al opvasken, rengøringen og det praktisk i hjemmet kan du hjælpe ham med at gøre disse ting. Du kan helt selv – uden andre beder dig om det – sige, at du sagtens kan tage opvasken.

Det vil overraske din far meget, hvis det er noget, som du normalt aldrig gør. Dog kan du hurtigt finde ud af, at det er noget, som han vil sætte pris på. Så kan du give ham et blad og lade ham sidde i sofaen.

Du kan også lade ham tage en ekstra lang løbetur, hvis han kan lide at løbe. Uanset hvad skal du gøre ham meget klart, at han skal nyde den tid han nu har på sig selv.

Lav mad til din far

En af de måder, hvorpå man kan vise kærlighed over for andre er ved at lave mad til dem. De fleste er vilde med at få lavet et måltid, som andre har stået og brugt tid på. Det kan derfor være en idé at lave et dejligt måltid til din far.

Du behøver ikke noget meget avanceret for at det skal være et hit. Du kan sagtens lave en helt almindelig ret. At lave et måltid i fars dag gave er en oplagt måde at gøre noget godt for din far og forkæle ham.

Skriv et sødt brev til din far

En anden måde, hvorpå man kan gøre sin far glad, er ved hjælp af ord. Man kan lave et brev til ham og skrive det på en pæn måde. Man kan også skrive et digt til ham, hvilket vil være noget, som han bliver meget glad for.

Uanset hvor god du er til at skrive vil han sætte pris på det. Hvis du blot så godt som muligt forsøger at sætte dine følelser for ham på papir, vil det gå lige i hjertet på ham.

Når du er i gang kan du også skrive et brev til din mor, da fars dag ikke kan være til uden mor også. Du kan lave et godt digt, der omhandler din barndom og begge dine forældre, og det vil de helt sikkert begge sætte pris på.