Far og søn der går en tur i strandkanten mens solen er ved at gå ned

Ideer til aktiviteter på fars dag

Den 5. juni fejrer vi ikke blot grundloven, men også landets mange, fantastiske fædre. Fars dag er fædrenes dag, så hvorfor ikke samle familien – unge som gamle – om en sjov aktivitet, I sjældent vil glemme? Tag på drengetur med dine sønner og deres bedstefædre, eller find en hyggelig familiefilm. Du kan også vælge en gave, han selv kan nyde. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan fars dag skal fejres. Læs mere om gode (og nogle gange gratis) idéer til aktiviteter på fars dag her.

Grundlovsdag er det nærmeste vi kommer på en nationaldag i Danmark. Måske har du og din far fri – eller fri fra kl. 12 – måske ikke. Hvis I har fri, kan det være fristende at samle familien for at lave noget hyggeligt sammen, hvis ikke kan I måske udskyde aktiviteterne til en anden dag, hvor I har. Men husk alligevel at ringe eller besøge din far på selve dagen, så han ved, du har husket ham.

Men hvad skal du så finde på, når din far rigtig skal fejres? Du kan f.eks. overraske ham med en oplevelse, han sjældent vil glemme, eller forkæle ham med morgenmad på sengen – det er tanken, der tæller, så din aktivitet behøver ikke at koste en formue. Blandt vores mange idéer til aktiviteter på fars dag, finder ud blandt andet:

Hvad skal I lave på fars dag? 

Mulighederne er heldigvis mange, når fars dag først står for døren, og afhænger i høj grad af, hvem og hvor tætte du og din far er.

Nogle fædre elsker lækre middage og hyggelige gåture, andre foretrækker fest og fart over feltet. Hvad end din far er til det ene eller andet, kan du være sikker på, at han vil elske at lave en aktivitet sammen med dig på fars dag.

Fars dag er den perfekte anledning til at komme lidt væk fra hverdagen og opleve noget sammen.

Gratis aktiviteter din far vil elske

Det er tanken, der tæller, når du vil glæde din far på fars dag med en hyggelig eller sjov aktivitet. Det behøver med andre ord ikke gøre ondt på pengepungen, når du vil fejre din fantastiske far.

Er din far til lange gåture og hyggelige samtaler – og er du lidt for god til at sige ”nej”, når han inviterer dig med – så er det oplagt at invitere ham ud i det gode (forhåbentlig) solskinsvejr og gå en lang tur med ham. Vil du gøre noget ekstra særligt ud af turen, kan du endda lave noget lækker mad til turen, tage en fodbold eller kaffe med. Så er der råhygge for en slik!

Foretrækker din far at bevæge sig og udfordre både krop og sind, kan du sætte dagen af til at lave hans yndlingsaktivitet sammen med ham. Hvad end han er til mountainbikes, klatring eller løb, vil han helt sikkert sætte stor pris på, at du viser interesse for hans hobby og store passion.

Sjove oplevelser på fars dag

Har du lidt ekstra penge på kistebunden, kan du invitere din far med på en oplevelse, han sent vil glemme!

Vil du f.eks. gøre en dyd ud af fejringen og din fars interesse for hurtige biler? Så er det oplagt at invitere ham med til Djævleræs. Der findes kørebaner både i Jylland og på Sjælland. Få fart over feltet, og vind i håret – bedre bliver det ikke på fars dag!

Foretrækker din far at bruge tid i naturen, kan du planlægge en fars dag-aktivitet, hvor I tager i skoven eller på undervandsjagt med harpun og dykkerudstyr. Det kan lade sig gøre både på Bornholm, på Sjælland og i Jylland. Lad de mange udfordringer bringe jer tættere sammen, eller giv din far lidt tid alene med en hobby, han elsker.

Lad mundvandet løbe på fars dag

Vejen til en mands hjerte går gennem hans mave, lyder ordsproget. Derfor er det måske ikke nogen dum idé at finde på aktiviteter, der ligger godt i maven, på fars dag?

Væk ham med en dejlig brunch, eller servér hans yndlingsret til middag. Er vejret godt, kan I hive grillen frem og nyde, at sommeren endelig er på vej med en god herrebøf! Lad din far styre slagets gang, hvis det er det, han foretrækker – det er trods alt hans særlige dag, eller servér ham en kold øl, mens du klarer ærterne i køkkenet eller ved grillen.

Du kan også give ham en vin-, øl- eller whiskysmagning i gave. Aktiviteten, der kan nydes på egen hånd eller i dit og din fars venners selskab, vil uden tvivl tage din fars dag til nye højder.

Aktiviteter I kan lave sammen i hjemmet

Nogle børn elsker Byggemand Bob, andre fædre elsker at kopiere hans tricks og gode byggeskikke. Selvom der findes et hav af spændende idéer til aktiviteter på fars dag, kan det derfor nogle gange være en god idé at kaste sig over husprojekter i stedet.

Kast jer over et fælles projekt sammen, hvis du har alderen og evnerne til det. For selvom det godt kan ligne hårdt arbejde ved første øjekast, kan et byggeprojekt, tiltrængt havearbejde eller en nyvasket bil hurtigt gå hen og blive et projekt, der knytter jer tættere sammen.

Når I er ved at have fået nok, kan du overraske ham med en hjemmebiograf, hans yndlingsfilm, øl og popcorn. Sæt jer sammen, og nyd den gode film – nogle gange skal der ikke mere til for at fejre ham, du ser allermest op til.

Fars dag er en hyldest til din hverdagshelt

Når du er nået hertil, har du sikkert fundet på et hav af gode idéer til aktiviteter på fars dag. Nu mangler du bare at sætte krydset i kalenderen og invitere din far, farfar eller andre fædre med.

Fars dag er nemlig en hyldest til din far – din hverdagshelt – men også alle andres fædre. Det kan derfor være superhyggeligt at slå sig sammen med andre fædre, vennepar og familier.

Savner du mere inspiration til en gave til din far på fars dag, så kan du måske finde det du søger i denne guide med gaver til ham eller i denne guide med personlige gaver til mænd.