vinflaske og glas

Elsker din far vin, så giv ham spansk vin til fars dag

Hvis du har en far, som er vild med vin, kan du med fordel forære ham én i gave til fars dag. Der er mange spændende varianter, og du går aldrig galt i byen med en spansk én af slagsen.

Spansk vin er en sikker vinder, hvis du ved, hvad du skal gå efter – og derfor er det også en oplagt gave på fars dag. Du kan med fordel finde en spansk vin, som ikke er til at få alle steder, hvis du vil glæde din far.

Hvis du er i tvivl om, hvilken vin du skal vælge, når du skal finde en god gave til din far på fars dag, kan du forhøre dig hos din lokale vinhandler. Du har også mulighed for at finde specielle og gode spanske vine på nettet.

Herunder kan du læse mere om, hvad der gør spansk vin så interessant, og hvorfor det er oplagt som gaveidé. Faktisk er den spanske variant af rødvin blandt de mest udbredte i verden, og vi danskere elsker den.

Hvorfor vælge spansk vin?

Spansk vin er blandt danskernes foretrukne vine, og det er det tredjestørste vinland i verden. Den spanske vin er fremstillet på lange traditioner, og der er fundet sport i de spanske druer, som kan dateres flere end 4.000 år tilbage fra før vores tidsregning.

Under romerriget var spansk vin en udbredt eksportvare, og i løbet af det 17. århundrede blev særligt Sherry, Madeira og Rioja til populære vine, som stadig den dag i dag er blandt de mest elskede vinvarianter over hele verden.

Kvaliteten af spansk vin har gennem tiderne været svingende, men fra 1950’erne blev der indledt et arbejde på at højne kvaliteten. I dag har det resulteret i, at Spanien er blandt de absolut største vinlande i verden.

Det spanske klima

I Spanien befinder det største tilplantede areal med vinstokke sig i hele verden, og der produceres flere vindruer end nogensinde før – omend det er færre end i både Frankrig og Italien, som er de førende vinlande i verden.

Det skyldes blandt andet, at vinstokkene er sat i regnfattige områder, hvor der ikke er muligt at dyrke andre afgrøder. De store forskelle i det spanske klima, som dog generelt er tørt, betyder, at jordbundsforholdene er forholdsvis fattige, hvorfor bønderne har det laveste hektarudbytte af de europæiske vinlande.

Livsnerven for de fleste vinbønder er på Højsletten Meseta Central, der dækker det meste af det centrale Spanien. Herfra flyder de største floder i landet, og derfor har vinstokkene ikke har lige så ringe forhold som andre steder i landet.